Seats 4 you

wat is een boxspring ?

Weet je niet exact wat een boxspring is? Kort samengevat is een het een matras- en bedbodemcombinatie die bekend staat om zijn comfort en duurzaamheid. De bedbodem bestaat namelijk uit een box met springveren, die over de volledige breedte veerkracht geven. Bovenop kan nog een extra matras gelegd worden. Deze topmatras kan volledig afgestemd worden op jouw maat.

voordelen van een boxspring

Een verschil met een klassiek bed ligt in het feit dat de instap van een boxspring hoger is dan dat van een bed.
Hierdoor kan je er gemakkelijker in- en uitstappen. Bovendien krijg je door de opbouw van de boxspring meer ventilatiemogelijkheden en een betere vochtregulatie. Daarnaast zorgen de springveren voor een betere ondersteuning van je rug en schouders. Het bed past zich aan jouw lichaam aan. Zo zal je zelfs na het slapen in een foute positie fris en monter opstaan. Door onze kwaliteit garanderen we dat onze boxsprings jaren meekunnen. Wanneer je matras aan vervanging toe is, is dat dan ook het enige dat je moet veranderen. De box kan behouden blijven.

is een boxspring ook voor uw huis geschikt ?

JA,. Door de vele mogelijke stijlen, kleuren en materialen is een boxspring eenvoudig aan te passen aan je interieur. Van klassiek tot modern, van stof tot lederlook, in ons uitgebreide gamma is er voor elke woonstijl wel een optie te vinden. Wil jij een boxspring met een elektrisch onderstel? Ook dat kan!

waarom koop ik best een boxspring met topper ?

Een topper, ook wel topmatras genoemd is een dunne matras (5 – 20 cm dik) die bovenop je ‘gewone’ matrassen ligt. De belangrijkste reden om een topper aan te schaffen is omdat het comfortverhogend werkt. Met een topper bepaal je namelijk of je wat harder wilt liggen of liever soepel inzakt in de topper. Bij tweepersoons elektrische boxsprings zijn de toppers voorzien van een split. Een split is een snede in het midden van de topper. Hierdoor kunnen de linker- en de rechterkant afzonderlijk van elkaar bewegen.

Comfort :

Een topper verbetert de ondersteuning van de matras waardoor je weer meer comfort ervaart en minder drukpunten. Toppers van latex of traagschuim verbeteren niet alleen het comfort van een matras, maar zorgen ook voor een betere gewichtsverdeling

Hardheid :

Met een topper kun je bepalen of je liever wat zachter of wat harder ligt. Een koudschuim topper ligt bijvoorbeeld wat steviger dan een topper van latex of traagschuim.

Hygiëne :

Door een topper blijft je matras zelf schoner en heeft deze een langere levensduur. Doordat je de overtrek van een topper vaak af kunt ritsen kun je deze ook nog eens regelmatig wassen door het naar een stomerij te brengen.

Related Posts